ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

  • ΑΡΘΡΟ 1:

   O Σ.Ο.Χ Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν το DrosopigiRace Bike Marathon 2018 στις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ+ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ Masters και OPEN.

   Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαΐου<+/b> 2018.

   ΑΡΘΡΟ 2 :

   Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και θα αφορά τις παρακάτω κατηγορίες.

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

    1. Άνδρες
    2. Masters*
    3. ΓυναίκεςΝεάνιδες **
    4. Έφηβοι
    5. Παίδες **

   Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

   * Οι κατηγορίες Μasters θα αγωνισθούν στην ίδια διαδρομή με τους Άνδρες, Έφηβους και Οpen (βλέπε παρακάτω) με κοινή ώρα εκκίνησης. Θα υπάρξει ξεχωριστό φύλλο αγώνος μόνο εφόσον συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετοχών. Σε διαφορετική περίπτωση θα εντάσσονται στην αντίστοιχη open κατηγορία με κοινή εκκίνηση και κατάταξη.

   * *Οι κατηγορίες Γυναίκες-Νεάνιδες και Παίδες θα αγωνισθούν σε τροποποιημένη διαδρομή juniorMarathon – μειωμένη κατά 17km περίπου με προ-εκκίνηση και 30λεπτά αργότερα από την ώρα εκκίνησης των υπόλοιπων κατηγοριών (βλέπε παρακάτω). Θα υπάρξει ξεχωριστό φύλλο αγώνος μόνο εφόσον συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετοχών. Σε διαφορετική περίπτωση θα εντάσσονται σε μια κοινή κατηγορία.

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ OPEN ΑΓΩΝΑ

   18+ (2000 –1987)

   30 +(1988 –1977)

   40 +(1978-1967)

   50 +(1968 και νωρίτερα)

   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+

   Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

   ΑΡΘΡΟ 3 :

   Στον αγώνα επιτρέπεται η συμμετοχή σε σωματεία δύναμης Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών καθώς και σε clubs της αλλοδαπής. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν έχουν καμία υποχρέωση αποζημίωσης για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Για την Open κατηγορία επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών άνω των 18 ετών και συμπλήρωση έντυπης δήλωσης ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις και είναι υγιείς.

   ΑΡΘΡΟ 4 :

   ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

   Ημερομηνία: Κυριακή 20 Μαΐου 2018 – DrosopigiRace Bike Marathon 2018

   Αφετηρία: Πλατεία Γ. Μόδη (Κέντρο Φλώρινας)

   Ώρα εκκίνησης των κατηγοριών Marathon: 11.00

   Ώρα εκκίνησης των κατηγοριών juniorMarathon: 11.30

   ΑΡΘΡΟ 5:

   Δηλώσεις συμμετοχής για τους αθλητές του διασυλλογικού αγώνα, μπορούν να καταθέτουν οι ομάδες τους, ηλεκτρονικά στο www.drosopigirace.gr /συμμετοχή ή με φαξ στο 23850 29939 έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 ή στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα έως τις 09.30

   Οι αθλητές των Open κατηγοριών μπορούν να καταθέτουν δήλωση συμμετοχής, ηλεκτρονικά στο www.drosopigirace.gr/συμμετοχή ή στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα έως τις 10.30

   ΑΡΘΡΟ 6:

   ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

   Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκκίνησης στις – θα ανακοινωθεί- το πρωί της Κυριακής.

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

   ΣΑΒΒΑΤΟ

   19

   ΜΑΙΟΥ

   2018

   10.30 – 18.00

   Διαδρομή ανοιχτή για αναγνώριση -προπόνηση

   ΚΥΡΙΑΚΗ

   20

   ΜΑΙΟΥ

   2018

   08.30-09.30

   Έγγραφες αθλητών Ε.Ο.Π.

   9.00 -10.30

   Έγγραφες αθλητών Open / Masters

   11.00

   Εκκίνηση DrosopigiRace Bike MarathonΆνδρες, Έφηβοι, Open, Masters

   11.30

   Εκκίνηση DrosopigiRace Bike juniorMarathonΓυναίκες-Νεάνιδες και Παίδες

   15.00

   Απονομές Βραβεύσεις αθλητών

   16.00

   Ολοκλήρωση DrosopigiRace Bike Marathon 2018

   Το παρόν πρόγραμμα αποτελεί προσχέδιο και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να τροποποιηθεί. Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

   ΑΡΘΡΟ 7:

   Στον αγώνα θα υπάρχουν 3 σημεία τεχνικής υποστήριξης (service zones) στο 15km , 34km και 41km τα οποία είναι εξοπλισμένα με εργαλεία επισκευής ποδηλάτων. Για αναλώσιμα υλικά – ανταλλακτικά είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές ή οι ομάδες τους.

   Η τροφοδοσία – υδροδοσία των αθλητών θα γίνει στους σταθμούς υποστήριξης (feed zones) στο 15km, 34km, και 41km.

   ΑΡΘΡΟ 8:

   Οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στο βάθρο με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους για την καθιερωμένη απονομή επάθλων.

   ΑΡΘΡΟ 9 :

   Για κάθε θέμα που θα προκύψει και που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή δεν προβλέφθηκε από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα αποφασίζει αμέσως η Αγωνόδικος Επιτροπή. Οι αποφάσεις της αγωνοδίκου επιτροπής είναι τελεσίδικες.

   ΑΡΘΡΟ 10 : Έπαθλα – Βραβεύσεις

   Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας του διασυλλογικού αγώνα βραβεύονται ως εξής:

   1ος νικητής – χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.

   2ος νικητής – αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.

   3ος νικητής – χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

   Σημείωση: Στην κατηγορία Open θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγοριοποίηση ως εξής:

   18+ (2000 –1987)

   30 +(1988 –1977)

   40 +(1978-1967)

   50 +(1968 και νωρίτερα)

   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+

   ΑΡΘΡΟ 11 :

   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ OPEN ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: Δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή των αθλητών της Ε.Ο.Π. και Open

   ΔΙΑΜΟΝΗ. Όσοι από τους αθλητές, επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στην Φλώρινα καθώς και για την open κατηγορία, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας από συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε ειδικές τιμές (βλ. Διαμονή). Για κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε απευθείας στα ξενοδοχεία.

   ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και τους συνοδούς τους, θα υπάρξει μπουφές (catering) μετά την ολοκλήρωση των αγώνων

   ΑΡΘΡΟ 12:

   Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος κανονισμού, για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή θα καταστεί γνωστή στους συμμετέχοντες και τους αρχηγούς των ομάδων, εγκαίρως.

   Με τη συμμετοχή τους οι αθλητές αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη.