ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Χρονοδιαγραμμα DrosopigiRace Bike Marathon 2021

 • O Σ.Ο.Χ. Φλώρινας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ)  συνδιοργανώνουν το DrosopigiRace Bike Marathon 2021 (XCM), αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του Marathon (διασυλλογικός και OpenSportive), καθώς και αγώνα Cross-Country Point to Point XCP (διασυλλογικός).  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

 • Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και της UCI για ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΑΚΕΔΩΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 • XCΜ (Marathon): Ανδρών, Masters, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, και OpenSportive Άνδρες/Γυναίκες: 19+, 30-39, 40-49, 50+

 • XCP (Cross Country Point to Point): Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Πανκορασίδων
 • XCΜ: Η διαδρομή έχει μήκους 48,2km (google earth dist:48,2km, elev+:2275, maxAlt:1447m) με εκκίνηση και τερματισμό το αθλητικό κέντρο Δροσοπηγής και διέρχεται τους ορεινούς όγκους του όρους Βίτσι 

 • XCP: Η διαδρομή έχει μήκος 26km και 19km αντίστοιχα για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και Παμπαιδων-Πανκορασίδων με εκκίνηση και τερματισμό το αθλητικό κέντρο Δροσοπηγής και διέρχεται τους ορεινούς όγκους του όρους Βίτσι.

 • Στην διοργάνωση επιβάλλεται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο πρόληψης Covid-19 όπως αυτό ορίζεται από την ΓΓΑ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ΕΟΠ.
 • Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών.  Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι σε ισχύ για το 2021.  

  Επίσης σας εφιστούμε την προσοχή ότι κάθε αθλητής θα πρέπει να επιδεικνύει στη γραμματεία των αγώνων το δελτίο του μαζί με την Κάρτα Υγείας του. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να συμμετέχει αν έχει δελτίο αλλά δεν έχει την κάρτα Υγείας.

  Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν έχουν καμία υποχρέωση αποζημίωσης για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Για την Open Sportive κατηγορία επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών άνω των 18 ετών και συμπλήρωση έντυπης δήλωσης ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις και είναι υγιείς.

 • Δηλώσεις συμμετοχής για τους αθλητές του διασυλλογικού αγώνα, μπορούν να καταθέτουν οι ομάδες τους, ηλεκτρονικά στο soxflorinas@cosmotemail.gr  έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

  Οι αθλητές των OpenSportive κατηγοριών μπορούν να καταθέτουν δήλωση συμμετοχής, ηλεκτρονικά στο www.drosopigirace.gr/συμμετοχή ή στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα έως τις 09.30

  Παράβολο συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τις κατηγορίες OpenSportive ανέρχεται στα 10,-€

  Δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή των αθλητών στους διασυλλογικούς αγώνες XCM/XCP.

 • Το κόστος συμμετοχής για τις κατηγορίες OpenSportive ανέρχεται στα 10,- €
 • Η Γραμματεία θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης-τερματισμού Αθλητικό Κέντρο Δροσοπηγής (Δροσοπηγή Φλώρινας) στις 09:00.
 • Η προσέλευση στην γραμματεία θα γίνεται υποχρεωτικά με την χρήση μάσκας
 • Τους αριθμούς των αθλητών παραλαμβάνει ο δηλωμένος εκπρόσωπος ομάδας και ΜΟΝΟ αυτός (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου ΕΟΠ), αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας τους. Κατά τον έλεγχο των δελτίων οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν τα δελτία καταγραφής αθλούμενου της ΓΓΑ, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί από όλους τους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας. Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. (σχετική δήλωση επισυνάπτεται). Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο covid-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας. Τα Σωματεία να φροντίσουν να βρίσκονται εγκαίρως για υπογραφές – παραλαβή αριθμών το αργότερο έως τις 10.00.
 • Ο δηλωμένος εκπρόσωπος παραλαμβάνει τους αριθμούς  όλων των αθλητών του συλλόγου του ανεξαρτήτως κατηγορίας.
 • Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκκίνησης το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.